» POLICE BRUTALITY!! overal gebeurd het! niet alleen in Amerika of Frankrijk!
Bewapen je tegen de Politie!
Hun gebruiken ONNODIG geweld bij vreedzame
demonstraties, en niet te vergeten op Illegale Feesten
en ontruimingen van Kraakpanden!!
Extreem politiegeweld bij massa arrestatie anti-fascistische betogers.
>>Ruim 300 antifascistische demonstranten zijn zaterdag 5 juni 2004 gearresteerd door de Haagse politie bij een protest tegen de neo-nazistische NVU, die verderop in de stad marcheerde. De betogers tegen het fascisme werden door een grote ME-macht ingesloten. Bij een uitbraakpoging door een deel van de demonstranten, trad de politie hard en gewelddadig op. Enkele gewonde demonstranten zijn met ambulances afgevoerd. De politie sloeg en hield ook betogers tegen op straat die niets met het relletje te maken hadden en weg wilden.

Vrijwel alle antifascistische demonstranten werden gearresteerd. Getuigen verhalen op indymedia onder meer van extreem politiegeweld en sadistische en vernederende behandelingen. Alle arrestanten zijn inmiddels vrijgelaten, velen hebben een 'schikkingsvoorstel' van 100 euro gekregen. Twintig mensen schijnen beschuldigd te worden van 'zware geweldpleging'. Inmiddels echter hebben enkelen daarvan al kunnen verklaren dat ze volkomen geweldloos waren en het juist de politie was die buitensporig geweld heeft gebruikt.
De kop van de antifascistendemo sloeg een andere route in dan was voorgeschreven, waarna ze voorbij de Amerikaanse ambassade ingesloten werden door de ME. Toen de NVU demonstratie in de verte langskwam, probeerden een aantal antifascisten door het cordon te breken om de NVU demonstratie te bereiken.
Door het geweld van de politie zijn enkele antifascisten gewond geraakt, die met ambulance afgevoerd moesten worden. Ook betogers die niets met de rel te maken hadden en weg wilden, werden door de politie tegengehouden. Daarna gingen de autoriteiten over tot een massa-arrestatie, waarbij geweld niet geschuwd werd. Alle ruim 300 anti-fascistische demonstranten zijn vastgezet.
Dit is maar 1 voorbeeld uit 2004, maar we weten allemaal dat het alleen maar erger en erger is geworden..
enkele verklaringen van mensen ter plekke:
-"Opvallend was de opgefoktheid van de ME waartoe geen enkele aanleiding bestond. Toen ik daar de leidinggevende ME-er op aansprak, kreeg ik een viertal stillen in mijn nek die bijzonder onbeschoft optraden."
-"voor ik wist wat er gebeurde had een agent mij keihard op mijn hoofd geknuppeld, waardoor ik onderuit ging. Ik wil hierbij benadrukken dat ik de politie op geen enkele manier provoceerde"
-"Een jongen die een enorme bloedneus (leek haast wel gebroken) was totaal gedesorienteerd doordat een ME'er hem hard op zijn bek had geslagen met de stok."
-"Op het moment dat het uit de hand liep, waren er mensen die weg wilden van de demo. Deze werden echter door de ME die in de rug kwam terug geslagen naar de groep,alsof ze fanatieke demonstranten waren."
-"Er werd weer geslagen. Dit keer nog harder en feller dan de vorige aanval. Ik stond met mijn rug naar de ME toe. Ik werd diverse keren hard op mijn hoofd en schouders geslagen. Ik kon nergens heen dus ik probeerde mijn hoofd te beschermen. Dit lukte niet en ik voelde dat ik steeds harder en harder op mijn hoofd geslagen werd."
- "Er werd weer geslagen. Dit keer nog harder en feller dan de vorige aanval. Ik stond met mijn rug naar de ME toe. Ik werd diverse keren hard op mijn hoofd en schouders geslagen. Ik kon nergens heen dus ik probeerde mijn hoofd te beschermen. Dit lukte niet en ik voelde dat ik steeds harder en harder op mijn hoofd geslagen werd."
-"Plotseling zag ik een groepje politie, gekleed in spijkerbroek en blauwe soort legerjas met opdruk ?politie?, door de ME linie heen glippen. Ik zag dat zij naar het salsa dansende groepje vooraan liepen. Wat ik toen zag en meemaakte heeft mij ernstig en diep geschokt. Nog nooit eerder ben ik met zulk bruut geweld bedreigd geweest. Wetende dat je nergens heen kon. Ik zag dat dit groepje agenten met de vuist doelbewust mensen vol in het gezicht sloeg. Ik zag een ander karatetrappen uitdelen vol in het gezicht van wie er ook maar stond.""
-"Ik zag dat een agent haar hoofd onder zijn arm tegen zijn lijf aangeklemd had. Achter hem stonden twee agenten die volop op haar hoofd aan het slaan waren. Mijn verbijstering bereikte haar hoogtepunt toen ik de agenten zag lachen terwijl zij deze klappen uitdeelden."
-"Er waren heel wat demonstranten die naar voren liepen met de handen omhoog om zich vrijwillig over te geven als er weer zo`n groepje de linie door kwam. Het grootste gedeelte van deze mensen werd met geweld meegenomen."
-"Toen bleek dat wij niet verder meer op konden schuiven ging de ME over tot geweld. Er werd wederom bloedhard geslagen op mensen die nergens heen konden, die niks deden of niks van plan waren. Er ging naar mijn gevoel totaal geen dreiging uit van de groep demonstranten."
-"Mijn keel zat dicht met slijm en braaksel en ik kon geen adem halen. Een moment later word ik van alle kanten geschopt en geslagen. Ik voelde iemand mijn hand omdraaien, een ander legde zijn wapenstok op mijn achilles en ging daar met vol gewicht op hangen. Ik raakte in paniek want ik kreeg nog steeds geen lucht. Mijn armen werden op mijn rug gedraaid en ik voelde dat ik geboeid werd. Iemand noemde mij een ''kankerhond'' en een ander zei ''We maken je hartstikke dood''. Ik kreeg een klap op mijn hoofd en raakte buiten bewustzijn."
. . .
De gearresteerde demonstranten werden in bussen afgevoerd. Na uren werden de meesten met een boevan 100 euro vrijgelaten. Twintig demonstranten werden ook de nacht vastgehouden voor geweldpleging.

Laat ik het hier maar even bij houden, nogmaals dit is 1 voorbeeld van de honderden voorbeelden en dan alleen nog maar in Nederland! Tegenwoordig gebruiken ze steeds meer geavanceerde wapens zoals rubberkogels,"" stroomstokken en inderdaad, het wordt ontkend door de politie, maar er wordt wel degelijk opgetreden door een soort 'elite-forces' jaja in NL... die komen en gaan heel snel maar de klappen zijn raak! MISBRUIK van hun zogenaamde MACHT. 2 protect and 2 serve!?!? My ass!
"

[ terug... ]Omhoog

Eigen domeinnaam
Maak vrienden

Doe mee en voer actie!

  • Jaja, zelfs vanachter je pc kun je (lui)actie voeren! Onderteken petities bij Milieu/Dieren- bschermings websites. Of stuur naar vrienden of wie dan ook diverse (verdiende) unieke Wallpapers en bureaubladachtergronden. >http://www.haagsedieren bescherming.nl >http://www.greenpeace.nl >http://www.bontvoordieren.nl >http://www.wspa.nl zo zijn er nog wel meer.... Elk Ministerie wat wordt overspoeld met Internationale Handtekeningen acties zullen zeker 2x gaan nadenken! Op deze sites staan dan ook: Succesverhalen, dankzij JULLIE!

Deel je info!

  • Spreekt voor zich tog..?? Heb jij nog interressante info voor op Actie Sites als deze? =============================== ernzd@hotmail.com =============================== Alles mag! Zolang je maar een realis- tische kijk hebt op deze wereld die bewoond wordt door de grootste parasiet...>> De Mens!

Contact

  • kontakt zoeken om me af te zeiken of me te steunen, dan moet je hier zijn.. ook voor ideeen natuurlijk! >>ernzd@hotmail.com<<

kraken gaat door!!!

  • korte trip in Squatting NL

Copyright 2002-2018