» Dierenleed over de gehele wereld >>>Stiervechten,Beer-Hond gevechten & Galberen
Foto -DIERENLEED OVER DE GEHELE WERELD
Iedereen kent het maar al te goed!
Het feit dat sommige 'mensen' denken dat ze boven de dieren staan!! Hoe kan je zo'n kronkel in je hersens hebben dat je ze gaat MISHANDELEN!? Het is een erg breed woord, dierenmishandeling, denk aan de dieren die in testen worden gebruikt voor de cosmetica ed. Maar ook aan de LAFFE ! paarden/kalveren beulen waarbij het vaak uitloopt op een wrede DOOD!
Maar er zijn mensen die het kwade bestrijden met alle mogelijke middelen die ze hebben (gelukkig) denk aan: BONT voor DIEREN en WSPA en WNF en zo zijn er internationaal nog meer.

de confrontatie:

Stierenvechten is dierenmishandeling. DE STIER WORDT 20 MINUTEN GEMARTELD EN STERFT EEN GRUWELIJKE LANGZAME DOOD.De martelingen beginnen al een dag voor hij de arena ingaat.
Spanje>
Het stierenvechten wordt het meest beoefend in Spanje. Jaarlijks worden daar 35.000 stieren slachtoffer van de gevechten. Er zijn enorme fokkerijen waar de vechtstieren gefokt worden. Alleen een kleine selectie is geschikt voor het gevecht. Minder geschikte stieren worden gebruikt in de honderden fiësta's die overal in Spanje worden gehouden. Voorstanders van het stierengevecht wijzen vaak op het feit dat het bij de Spaanse cultuur zou horen. Ook in Spanje echter is er een grote tegenbeweging die vindt dat dierenmishandeling geen cultuur is.
Frankrijk>
Maar weinig mensen weten dat ook in Zuid-Frankrijk volop stierengevechten worden gehouden. Deze vinden plaats in maar liefst 40 steden, verspreid over heel Zuid-Frankrijk. Enkele voorbeelden zijn: Nîmes, Béziers, Bayonne, Arles en Bordeaux. Per jaar houdt Frankrijk rond de 100 stierengevechten, waarin 600 stieren worden gedood. De stieren worden vrijwel allemaal uit Spanje geïmporteerd.Het stierenvechtbolwerk van Frankrijk is de stad Nîmes. In die stad is ook de Franse stierenvechtersopleiding gevestigd. Kinderen 'studeren' daar van 12 tot 17 jaar. In 1850 besloot de Franse regering het stierenvechten te verbieden, maar er kwam veel verzet van de Zuid-Franse steden. De regering krabbelde terug en besloot dat gemeentebesturen over de stierengevechten mochten beslissen. In 1993 werd voor het laatst onderzocht hoe de Fransen over het stierenvechten denken. Toen bleek 83% tegen stierenvechten en voor afschaffing ervan.
Portugal>
Ook in Portugal worden stierengevechten gehouden. Een verschil is dat de stier er niet in de arena wordt gedood. Sinds 1928 is dit namelijk verboden. In de praktijk maakt dat echter weinig uit. De stier moet immers toch het hele gevecht doorstaan, en daarna, buiten de arena, wordt hij alsnog afgemaakt. Het enige verschil is dat het publiek dat niet meer ziet. Een uitzondering vormt het grensplaatsje Barrancos, waar men het verbod negeert.
Dit wordt oogluikend toegestaan door de hogere autoriteiten, wat elk jaar weer de woede van dierenbeschermers opwekt.

BEER-HONDENGEVECHTEN
Een ooggetuigeverslag:“Ooit was de neus van een beer tot op het bot afgebeten. Het verse litteken werd bij de eerste aanval door de honden meteen weer opengereten zodat het overdadig bloedde. Onwaarschijnlijk genoeg wist de beer zich door het eerste paar honden heen te vechten. Hij hield nog drie vechtrondes stand, voor hij bezweek aan zijn verwondingen. Bij een ander gevecht zag ik een jonge beer die voor het eerst van zijn leven de ring in moest om te vechten. Het dier viel bijna onmiddellijk op de grond en krijste het uit toen de honden hun kaken om zijn snuit sloegen. Het kostte de organisatoren meer dan een minuut om de dieren uit elkaar te halen.”

In Pakistan zijn vorig jaar twee keer zoveel beer-hondengevechten gehouden als het jaar ervoor. Deze intens wrede en bloederige vechtsport is al ruim een eeuw verboden, maar de Pakistaanse overheid staat het oogluikend toe. Soms zijn zelfs de plaatselijke autoriteiten zelf betrokken bij de organisatie van deze evenementen.
Undercover onderzoekers van de WSPA ontdekten in 2003 meer dan 20 beer-hondengevechten. Bij één gevecht waren meer dan tien beren en honderden honden betrokken. Als de onderzoekers er bij de plaatselijke autoriteiten op aandrongen in te grijpen, werden ze door diezelfde gezagsdragers geïntimideerd, bedreigd en zelfs fysiek aangevallen. Soms verdwenen ‘in beslag genomen’ beren op raadselachtige wijze, waarschijnlijk om te worden teruggegeven aan de eigenaar. Het ergste voorbeeld van corruptie vond de WSPA in de zuidelijke stad Hyderabad, waar begin dit jaar een gevecht werd georganiseerd door een ambtenaar van natuurbescherming.
Deze gebeurtenissen staan haaks op de herhaalde belofte van de Pakistaanse overheid strikt de hand te houden aan het verbod op beer-hondengevechten en de beren in beslag te zullen nemen.In 2004 bleek het aantal gevechten echter drastisch gestegen.
Over de gehele wereld worden beren op allerlei manieren mishandeld. De Middeleeuwse traditie van beer-hondengevechten is wel de meest barbaarse manier. Bij zo’n gevecht wordt een stel opgehitste vechthonden losgelaten op een doodsbange, vastgebonden beer waarvan tanden en klauwen zijn uitgetrokken. De strijd veroorzaakt vreselijk lijden bij beide diersoorten, waarbij de beer het het zwaarst te verduren heeft.
DANSENDE BEREN>
Hoe word je een dansbeer?Dat gaat zo:
- Je moeder wordt gedood om jou – illegaal - te vangen.
- Na een lange en slopende reis beland je bij een nieuwe eigenaar.
- Die boort zonder verdoving met een hete priem een gat in je neus. Daar gaat een touw of een ring doorheen.
- Vaak worden ook – wederom zonder verdoving – al je tanden en kiezen getrokken.
- Om te zorgen dat je je poten optilt, word je geslagen.
- Om je te dwingen rechtop te staan, wordt aan je neus getrokken.
- Uiteindelijk moet je urenlang, met rauwe, bloedende poten in de zon ‘dansen’ voor toeristen, doodsbang voor de mensen en het drukke verkeer.
DE AZIATISCHE GALBERENINDUSTRIE>In China worden op speciale berenboerderijen naar schatting zo’n 7000 beren gehouden voor hun gal. Dat zijn voor het merendeel Aziatische zwarte beren oftewel kraagberen. De beren leven in ijzeren kooien waarin ze amper kunnen bewegen en moeten daarin dagelijks galaftappingen ondergaan. Dat is zo intens pijnlijk, dat de beren er gek van worden, en van ellende soms hun eigen poten opeten.
Berengal wordt in de Traditionele Chinese Medicijnkunst gebruikt als geneesmiddel tegen diverse kwalen. Nodig is dat niet, de werkzame stof in berengal kan prima synthetisch worden nagemaakt. Ook zijn er tientallen plantaardige alternatieven.
De WSPA (world society for the protection of animals)
vecht oa. hiertegen
Dit doet de WSPA:
* We oefenen druk uit op de plaatselijke overheden om beren in beslag te nemen.
* In beslaggenomen beren brengen we naar Kund Park, een opvangcentrum dat we hebben laten bouwen in de North West Frontier Province.
DIT KUNT U DOEN
schrijf een brief aan president Musharraf, waarin u hem vraagt op te treden tegen geplande berengevechten en beren in beslag te nemen. Een voorbeeldbrief vindt u hier:-
General Pervez Musharraf
President of Pakistan
President’s (Camp) Office
Near Camp House
Rawalpindi
Pakistan 44480
Dear Sir General Pervez Musharraf,

Please use your full authority to ensure that the barbaric and illegal spectacle of bear baiting in Pakistan is not allowed to survive in the 21st century.
I ask you kindly to instruct provincial wildlife departments to take action against any planned events and confiscate bears so that they may be re-homed at the purpose built rescue centre in Kund Park established by WSPA.

Yours sincerely,
(uw naam en adres)
[ terug... ]Omhoog

Eigen domeinnaam
Maak vrienden

Doe mee en voer actie!

  • Jaja, zelfs vanachter je pc kun je (lui)actie voeren! Onderteken petities bij Milieu/Dieren- bschermings websites. Of stuur naar vrienden of wie dan ook diverse (verdiende) unieke Wallpapers en bureaubladachtergronden. >http://www.haagsedieren bescherming.nl >http://www.greenpeace.nl >http://www.bontvoordieren.nl >http://www.wspa.nl zo zijn er nog wel meer.... Elk Ministerie wat wordt overspoeld met Internationale Handtekeningen acties zullen zeker 2x gaan nadenken! Op deze sites staan dan ook: Succesverhalen, dankzij JULLIE!

Deel je info!

  • Spreekt voor zich tog..?? Heb jij nog interressante info voor op Actie Sites als deze? =============================== ernzd@hotmail.com =============================== Alles mag! Zolang je maar een realis- tische kijk hebt op deze wereld die bewoond wordt door de grootste parasiet...>> De Mens!

Contact

  • kontakt zoeken om me af te zeiken of me te steunen, dan moet je hier zijn.. ook voor ideeen natuurlijk! >>ernzd@hotmail.com<<

kraken gaat door!!!

  • korte trip in Squatting NL

Copyright 2002-2018